Gunung Tahan

Penang Bird Park

Brecon Beacon

Bukit Panorama

Rainbow Waterfall

University of Liverpool

Blog Archive

Instagram @ mr.leanny

Its Herbarium time, to be honest before this i dont know what is Herbarium…..i tot sort of stuff put in aquarium….lol……(Note : Click for larger pic okay)

P6224584 P6224589  P6224593 P6224594

 P6224596 P6224597 P6224602 P6224604

P6224606 P6224608 P6224609 P6224591

P6224610 P6224611

siannye adik tu sampai tertidur….letih la tuh

P6224614 P6224616 P6224628

this is how to make Herbarium, u have to take 2 leafs from the same tree and then stick or tie on the hard paper….and show on the different side for that tree.  On the bottom left, please fill the species name and family name. But adik adik family name bukan nama ayah adik adik tau..nama pokok punya famili name tau

P6224623

  P6224632 P6224640

sama la jugak ngan adik ni tertidur jugak….btw i like to capture those moments

P6224634  P6224639P6224630  P6224641 P6224637

creative adik ni….siap ada corak….kalau masa cukup sah boleh kaler mcm rama rama….keep the good work and creative thing ok adik - adik

P6224642 P6224644

at the end the chosen one get the prize for the good work for Herbarium

 P6224645 P6224646 P6224647 P6224657P6224650

and adik OSM the winner for the most active one collecting rubbish along the jungle walk. Hope adik – adik akan amalkan yang baik untuk alam sekitar kita OK.

 

C U Very soon for next entry….CIAO…

7 comments

  1. Ayu Ikhwani // July 8, 2009 at 2:19 AM  

    Waahh.. lawan update nmpk hehehe.. tp sebab diri sendiri pun menumpang gambo kan, terpakse la merendah diri hehehe..

  2. LannY LennY LeannY // July 8, 2009 at 2:28 AM  

    hik hik...tak de maknanya....update aje....tak yah tunggu...ada kawan buat baru kita ada mood nak bercerita

  3. Ayu Ikhwani // July 8, 2009 at 11:47 AM  

    Heheh.. okay!

    Tp gambaq byk gila.. kelabu mata nak milih :D

  4. Ayu Ikhwani // July 8, 2009 at 11:49 AM  

    Hahahaha.. baru pasan la ade caption, ingt buh gambaq jaaa.. tingt kat Hassan.. tak tahaaaaaaannn!

    Nama famili: Ismail
    Species: Manusia

  5. LannY LennY LeannY // July 8, 2009 at 5:53 PM  

    itu la pasal byk gambos.....he he Hassan Hassan memang nak tergelak masa Herbarium time he he

  6. @xiM // July 8, 2009 at 11:14 PM  

    boleh pulak macam tuh..haha

    tergelak aku tengok budah tu buh spesies manusia..

    LOL..

    anyway,gambor tidor tu kalo close up mesti lagi best..hehe

    *bila nak mai umah amik fridge magnet singapore,keychain singapore ngan pokok dari langkawi tuh..

  7. LannY LennY LeannY // July 8, 2009 at 11:21 PM  

    he he..gambo tdo..kalau mai dekat depa perasan...tu dok distance sket....ramai je yang keletihan masa tu..nampak aku nak dekat siap peace senyum sebagainya...suka bergambo budak budak ni sebenarnya..sampai aku yang tak terlayan depa.....


    malam ni aku pi amik okie....thank you very much matey